Uitrol 5G in IJsselstein

Ook IJsselstein is zich aan het voorbereiden op de uitrol van 5G. Donderdag 23 januari 2020 is een 5G-informatieavond gehouden en tijdens de avond lichtten gastsprekers voor- en nadelen van de voorgenomen 5G uitrol toe.

Bewonersbijeenkomst over 5G

Op donderdag 23 januari organiseerden SDIJ en PvdA samen met Rob Verboog (voorzitter CLPD) een informatieavond over 5G voor inwoners en de politiek. Later sloot ook de VVD zich aan. Aanleiding voor de informatieavond is dat gemeenten zich aan het voorbereiden zijn op de aanleg van 5G, ook IJsselstein. Een aantal IJsselsteiners hebben hierover hun zorgen geuit aan raadsleden en college. Tijdens de avond spraken gastsprekers over de fabels en feiten van 5G.

In 2020 moet het nieuwe 5G-netwerk in gebruik worden genomen. Het 5G-netwerk heeft een hoge capaciteit, maar kan maar over een kortere afstand zenden. Dat betekent dat er voor een landelijke dekking dus meer antennes nodig zijn. Gemeenten krijgen de plicht om mee te werken aan de aanleg van antenne-installaties voor supersnel internet. Er worden op verschillende plaatsen in Nederland testen uitgevoerd met 5G. Ook IJsselstein is zich aan het voorbereiden voor de uitrol van 5G.

Hieronder de presentaties van de 5G-informatieavond

  1. Presentatie 5G Antennebureau L. Kruit
  2. Presentatie 5G Monet R. Bongenaar
  3. Presentatie 5G GGDrU M. Pasnagel
  4. Presentatie 5G Stop UMTS L. Vriens
  5. Presentatie 5G Let’s Talk About Tech A. de Bont
  6. Extra info Let’s Talk About Tech A. de Bont

Hieronder de filmpjes van de 5G-informatieavond

  1. Antennebureau
  2. Monet 
  3. Let’s talk about Tech