Hitteschild – Bouwplan valt verkeerd bij omwonenden

Door Harm Groeneweg op 2 oktober 2019

“In geouwehoer kan je niet wonen”
Aan deze legendarische woorden van onze de Amsterdamse PvdA-wethouder Jan Schaeffer moest ik denken bij het lezen van “Hoogbouwplannen aan Hitteschild, bewonersinspraak genegeerd” (Zenderstreek 25 sept 2019). Bewoners zijn het niet eens met het bouwplan Hitteschild, waarin o.a. hoogbouw tot 4 woonlagen, 30 appartementen voor de BOKA en 50 % sociale huurwoningen zijn opgenomen. Bewoners uit de omgeving krijgen na inspraak niet hun zin en “vinden de bureaucratie daarom belachelijk”.
Dit lezende denk ik dan: “Grote woorden, wat ’n geouwehoer!” Inspraak is toch niet hetzelfde als je zin krijgen! Als je wensen niet passen in de gemeentelijke woonvisie, moet je niet raar opkijken dat de gemeente anders besluit. Wat we nu juist níét nodig hebben is nog meer dure grondgebonden woningen. Die zullen zeker snel verkocht worden, maar lossen de volkshuisvestingsproblemen in IJsselstein niet op. Juist aan sociale huur is in IJsselstein grote behoefte. De PvdA bepleit dit al jaren. Aan appartementen in (gepaste) hoogbouw is dringend behoefte. Dat past immers goed bij levensloopgeschikt wonen, gewenst voor het doorstromen van oudere twee-persoonshuishouden.
Kortom: gemeente, start zo snel mogelijk met de realisatie van het vastgestelde plan. Jan Schaeffer was een fanatieke buurtactivist en gaf buurtbewoners veel inspraak. Maar hij realiseerde wél talloze bouwprojecten, óók voor de mensen met een kleinere beurs!

 

Harm Groeneweg

Harm Groeneweg

“Ik ga voor een groene, gezonde stad, voor een geweldig IJsselstein!” Als landbouwkundige weet ik maar al te goed hoe belangrijk de natuur is. Een groen IJsselstein is een gezond IJsselstein. Groen zorgt voor een milder klimaat, bomen en planten zijn de longen van de stad en leggen CO2 vast. Maar groen biedt ook speelruimte

Meer over Harm Groeneweg

Waar ben je naar op zoek?