Marlieke van Schalkwijk gezamenlijke kandidaat GroenLinks PvdA Tweede Kamerverkiezing op 22 november 2023

Door Paul Nieveen van Dijkum op 2 oktober 2023

Op 22 november 2023 vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. GroenLinks en de Partij van de Arbeid komen met een gecombineerde kieslijst waarop Marlieke van Schalkwijk uit IJsselstein de enige kandidaat is uit de Provincie Utrecht op de regionale lijstduwers na.

 In de IJsselsteinse politiek is Marlieke geen onbekende want zij draait alweer een aantal jaartjes mee in de lokale politiek, eerst als commissie lid en sinds de laatste verkiezingen als fractieleider en raadslid voor de PvdA.

Marlieke is de enige GroenLinks PvdA vertegenwoordiger van de provincie Utrecht die na een intensieve selectie is overgebleven en een plekje op de definitieve kandidaten lijst heeft gekregen, nummer 46.

Dat is al iets om trots op te zijn.

Maar voor de provincie Utrecht is het belangrijk dat de Utrechtse stem gehoord wordt in Den Haag.

Marlieke zegt daarover Utrecht is een geweldige provincie. Wij durven hier te kiezen voor mensen en vooruitgang.

Dat Utrechtse lef en progressieve geluid moeten we ook in Den Haag laten horen.

We moeten het anders gaan doen in Den Haag – mens en natuur vooropstellen.

Het Utrechtse voorbeeld is daarbij hard nodig  en daarom ga ik uitgebreid campagne voeren in de provincie. Het is echt nodig dat Utrecht vertegenwoordigd wordt in de Tweede Kamer.”

Marlieke is super gemotiveerd en deze motivatie is na een maand vrijwilligerswerk op het Griekse eiland Lesbos waar zij hielp bij de opvang van vluchtelingen alleen maar toegenomen.  “Ik weet dat het in Nederland socialer kan. Ik geloof dat er geen enkel kind meer in armoede hoeft op te groeien in ons land. Trots ben ik op het vertrouwen dat ik de afgelopen jaren krijg en heb gekregen van mensen die moegestreden waren of geen vertrouwen meer hadden in de politiek. Problemen oplossen en daarmee perspectief bieden is het mooiste van het politieke werk. Dat is hetgeen waarvoor ik mijn bed uit kom.” 

Daarbij wil ze om een bijdrage te leveren aan de oplossing voor Utrechtse problemen op het gebied van wonen, energie en mobiliteit. “Deze drie zaken moeten toegankelijk en betaalbaar blijven voor elke inwoner, jong en oud,  van de provincie Utrecht” vertelt Marlieke tot slot.

Paul Nieveen van Dijkum

Paul Nieveen van Dijkum

“Betaalbaar wonen en leefbare wijken daar zet ik me voor in. Nu, en met uw steun ook straks.” Deze raadsperiode zijn we als PvdA beeldbepalend geweest op het ondewerp wonen door het woningtekort te blijven agenderen en zelf creatieve oplossingen aan te dragen. Dat ik werkzaam ben bij een grotere woningbouwcorporatie helpt daarbij. Woningbouw is

Meer over Paul Nieveen van Dijkum