Willem Drees-penning voor Jan Hoftijzer: 65 jaar PvdA-lid!!

1 mei 2020

1 Mei, dag van de arbeid, is voor de PvdA een belangrijke feestdag. Eén van de tradities is dat op deze dag onze jubilarissen in het zonnetje worden gezet. In IJsselstein óók, en wel voor een heel bijzondere gelegenheid. Onze partijvoorzitter Nelleke Vedelaar kwam er speciaal voor naar IJsselstein!

Jan Hoftijzer werd namelijk PvdA-lid op 1 jan 1955. Dit jaar vieren we dus zijn 65-jarig jubileum. Daar hoort de Willem Drees-penning bij, en uiteraard een grote bos bloemen! Onze partijvoorzitter Nelleke Vedelaar reikte deze uit aan de jubilaris. Uiteraard alles helaas op de 1,5 meter Corona-afstand. Maar dat kon de pret niet drukken.

Jan memoreerde dat hij eigenlijk langer lid van de partij was, want kort na de oorlog werd hij al lid van de AJC, de Arbeiders Jeugd Centrale. Dat was de toenmalige jeugdvereniging van de SDAP. De stap naar de PvdA was niet vreemd, want mijn  ouders waren ook al lid. Ik kom echt uit een ‘rood nest’!

“Mijn hobby werd mijn beroep”, vertelt Jan. “Als hobby was ik al op heel jonge leeftijd zendamateur. Na een paar jaar als telegrafist gevaren te hebben, solliciteerde ik voor een baan aan wal bij Radio Kootwijk. Die zonden mijn sollicitatie door aan NOZEMA. Zodoende werd ik in IJsselsteinse aangenomen als radiotechnicus bij de Wereldomroep.”

Jan is gelukkig in goede gezondheid. “Verwacht echter van mij geen PvdA-activiteiten meer. In mijn jongere jaren was ik wel actief, in die tijd met onder andere Gerrit Langerak en Rinus Vermeer. Maar via internet en de media volg ik de PvdA en de lokale politiek nog steeds, hoor!” Ook zijn hobby als zendamateur heeft hij nog steeds.

Jan Hoftijzer, 65 jaar trouw aan de PvdA, wat een inspiratiebron!