22/9/2023 Marlieke van Schalkwijk kandidaat voor de 2e Kamer

1 oktober 2023

De enige Utrechtse kandidaat voor de 2e Kamer verkiezingen 2023!

Een aantal jaren geleden meldde Marlieke van Schalkwijk zich aan bij de PvdA, afdeling IJsselstein. In een aantal gesprekken lichtte zij haar drijfveren en ambitie toe.  Niet veel later was deze jonge politicologe een actief bestuurslid.

Na een inwerkperiode heeft zij het bestuur verruild voor de gemeenteraad waar zij, samen met de steunfractie, als commissielid het raadslid Paul Nieveen van Dijkum ondersteunde.

Bij de laatste verkiezingen had Paul al aangegeven dat hij het wel zag zitten als Marlieke de nummer 1 positie op de lokale kandidatenlijst over zou nemen en toen Marlieke haar eigen ambities helder had was het besluit snel genomen.

En nu is het

al weer tijd voor een volgende stap. Gescout en benaderd door de landelijke selectiecommissie is het na een intensief proces duidelijk. Marlieke is namens beide partijen voorgedragen voor een positie op de concept kieslijst.

Fantastisch dat er een actief en bevlogen lid uit IJsselstein is geselecteerd. En daarbij ook als enige de provincie Utrecht vertegenwoordigt.