17-12-2022 Vijftig kerstpakketten voor de Voedselbank

21 december 2022

Kerstpakketten actie PvdA IJsselstein met GroenLinksKerstpakketten actie van PvdA IJsselstein en GroenLinks een groot succes…..

In de gemeenteraad van IJsselstein werken GroenLinks en de PvdA IJsselstein al veel en goed samen. Maar ook op de straat zijn we samen actief geweest bij een inzamelingsactie om kerstpakketten te maken voor de mensen die noodgedwongen een beroep moeten doen op de Voedselbank.

Op zaterdag 17 december jl. trotseerden maar liefst 12 vrijwilligers de kou. De bekende rode actietent van de PvdA had een plekje gevonden op het terras bij Bagels & More aan de Schuttersgracht. Terwijl de actie opgestart werd met een beker warme chocomelk kwamen al om half 11 al de eerste pakketten binnen.

Hartverwarmende reacties, en niet de koude, zorgden voor een aantal kippenvel momenten bij de vrijwilligers en de donateurs. Want de inwoners van IJsselstein bleven maar komen. Jong en oud en allemaal met een hart van goud.

Naast levensmiddelen en leuke dingen werden er ook dinerbonnen, lunchbonnen van de plaatselijke horeca, cadeaubonnen en donaties in geld, van diverse leden van GroenLinks en de PvdA ….. hield maar niet op.

Het resultaat mag er zijn. Er zijn 50 zeer volle kerstpakketten gemaakt, die op vrijdag uitgereikt worden aan de 50 voedselbank klanten uit IJselstein.

Er was zelfs nog over en uiteraard is ook dat goed terecht gekomen.