12-3 Oproep en stemadvies van Marlieke van Schalkwijk

12 maart 2023

Gebruik je stem, ook voor de Provincie en de Waterschappen!

Ik merk het aan alles: deze verkiezingen leven een stuk minder dan de gemeenteraad of Tweede Kamer verkiezingen.

Maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Denk maar eens aan alles waar wij, als gemeente, de Provincie voor nodig hebben: bouwen, de energietransitie, behoud van natuur, de stikstofcrisis, mobiliteit, erfgoed en ga zo maar door.

De Provincie wordt echt steeds belangrijker. Daarbij stemmen we indirect op de Eerste Kamer. En daarmee bepalen we de komende tijd echt de koers van Nederland. De afgelopen tijd hebben we gezien dat de PvdA een hele belangrijke rol had in de Eerste Kamer. Om polarisatie tegen te gaan en om fatsoenlijke wetten te maken. Laten we dat over aan de VVD en extreemrechtse partijen? Ik hoop het toch van niet!

Daarom vraaStemadvies PvdA IJsselsteing ik jou om op 15 maart opnieuw je stem te laten gelden.

Weet je niet op wie je moet stemmen? Mijn stem gaat naar Rik Dekker (nummer 4 op de kieslijst), een bevlogen sociaal-democraat uit ons nabije Lopik. Hij strijdt al 10 jaar voor een sociaal en progressief Lopik en wil dat nu vanuit de Provincie gaan doen. Met hem in de Provincie hebben we een direct aanspreekpunt en korte lijnen.

Ik heb veel vertrouwen in die samenwerkingen. Geloof mij maar dat ik Rik op onze sociale agenda zal blijven wijzen! Mijn naam vind je overigens ook op het stembiljet, ergens onderaan als lijstduwer. Maar dat is een stemadvies voor als je het écht niet weet!

Maar ga stemmen en laat jouw stem niet verloren gaan.

Vriendelijke en sociale groet,

Marlieke van Schalkwijk