In memoriam Fred van den Beld

10 juni 2021

Het afgelopen weekend bereikte ons het droevige bericht dat Fred van den Beld op vrijdag 28 mei jl. is overleden. Onze oud-penningmeester van de afdeling IJsselstein is niet meer. We zijn geschokt en diep verdrietig.

Hoe kort geleden is het nog maar dat Fred zijn bestuurstaken als penningmeester van onze afdeling neerlegde. Jarenlang regelde hij onze financiën, en nog veel meer. Voorbereidingen voor verkiezingscampagnes, regelen van bijeenkomsten, inkopen van onze verse rode rozen, het ontwerpen en schrijven van een verkiezingskrant, niets was Fred teveel. Voor een gemeenteraadsverkiezing regelde Fred de komst van het toenmalige kamerlid Ed Groot om bij ons mee campagne te voeren. Fred kende Ed omdat hij destijds ook in de commissie Financiën van de Tweede-Kamer fractie meedraaide.

Het frustreerde Fred dat er maar zo weinig mensen betrokken waren bij de lokale politiek. Hij had graag geëxperimenteerd met nieuwe vormen van participerende democratie. Helaas was de tijd daarvoor destijds nog niet rijp.

Fred vertelde ons bijna 2 jaar geleden dat hij ernstig ziek was geworden: slokdarmkanker. De behandeling leek lange tijd hoopvol. Als we Fred weer spraken was hij steevast vrolijk, positief gestemd en vertelde hij, zoals hij was, nuchter over de stand van zaken. Iedereen hoopte van ganser harte dat de behandelingen succesvol zouden blijven. Dat heeft dus niet zo mogen zijn. “Het boek is gesloten”, zoals de aanhef op zijn rouwkaart vermeld.

We hebben Fred gekend als een altijd vrolijke, zeer humorvolle, inspirerende en zeer nauwgezette bestuurder. Maar het belangrijkste blijft altijd in onze herinnering: Fred was gewoon een ontzettend fijne kerel, met wie iedereen plezier had.

Wij wensen echtgenote Betty, de kinderen Rob en Frank, hun partners en (klein)kinderen heel veel sterkte toe met dit enorme verlies.

De rouwkaart van Fred eindigt met zijn woorden “Blijf goed voor elkaar zorgen”. We zullen ons best doen, Fred!

Waar ben je naar op zoek?