15 november 2020

Een boom voor kinderrechten!

Donderdag 12 november: de regende kletterde ’s ochtends uit de hemel, maar rond een uur of 13.00 klaarde het op. Gelukkig maar, want wij gingen langs bij het Cals College – in het bijzonder bij klas 2H. Tijmen, Thomas en Thijs hadden een bijzonder bijeenkomst georganiseerd: het planten van een boom voor de kinderrechten.

Paul en Marlieke kregen een bijzondere uitnodiging van deze klas: wilden wij, vanuit de IJsselsteinse politiek, aanwezig zijn bij het planten van de boom?

Natuurlijk! De jongens hadden het bijzonder goed georganiseerd: een kopje koffie bij aankomst, en feestelijke vlaggen om het hek. De jongens onderzochten kindervredesprijswinnaar Kekhashan Basu – zij maakt zich hard voor een schoon milieu en een gezonde leefomgeving. Geïnspireerd door hun winnaar besloten de jongens zelf ook een boom te planten. Onder begeleiding van prachtige pianomuziek werd de boom geplant, en Paul en Marlieke mochten na hun praatje als eerste een kaartje met kinderrechten er in hangen. Wij hopen dat de leerlingen van het Cals College net zo goed voor de boom zullen zorgen als voor elkaar. Dan staat dit prachtige symbool er over 10 jaar nog steeds!

Klas 2H: wij als PvdA zijn ongelooflijk trots op jullie. Want de afgelopen tijd werd er niet alleen een boom geplant, er werden ook boeken ingezameld voor AZC’s, en pakketjes ingepakt om naar de Filipijnen te sturen. Het mooiste van alles: dit kwam allemaal vanuit de leerlingen zelf. De volgende generatie, die hebben het best begrepen!

 

Lees het artikel in Zenderstreek Nieuws